Gezichtsmassage

Gezichtsmassage

Wil je ook stralend de dag door ?  Een ontspannen uiterlijk  en verbeterde huidtint ? Probeer dan eens de gezichtsmassage.

Geschikt voor mensen met veel spanning in het gezicht en de kaken. Door met regelmaat een gezichtsmassage te nemen zal het vocht in de huid afnemen, de huidtint verbeteren, de rimpels verminderen. Door de gezichtsmassage krijg je mooiere spiercontouren en een glanzende uitstraling.

Een heerlijke, ontspannende massage voor het gezicht kan ontspannend werken voor het gehele lichaam.

Waarom

Het is onvermijdelijk. We worden allemaal ouder. Onze huid gaat er ouder uitzien. Het bindweefsel maakt minder collageen en elastine aan waardoor de huid minder elastisch wordt. De huid gaat slapper worden, gaat hangen, er komen rimpels en lijnen.

Hoe ?

Tijdens de gezichtsmassage wordt het onderhuidse bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor worden de afvalstoffen afgevoerd. Dit kan doormiddel van massage met de handen, cupping maar ook doormiddel van Guasha.

Guasha

Guasha is een eeuwenoude massagetechniek. Afkomstig uit China. Guasha is een schraaptechniek en kan over het hele lichaam, dus ook het gezicht, gebruikt worden.

Door met een jade steen zacht over de gezichtshuid te ‘schrapen’ ontstaat er onder de huid een soort van ‘zuigende’ werking. Dit brengt energie naar de huid, verwijdert afvalstoffen en stimuleert de doorbloeding.

Cupping gezicht

Cupping op het gezicht werkt in principe hetzelfde als cupping op het lichaam. Vacuüm gezogen cups worden op het gezicht geplaatst. De vacuüm zuiging zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.  Bij cupping op het gezicht worden de cups zacht heen en weer gehaald. Het vermindert kleine lijntjes en rimpeltjes.

Cupping kan ook voor de hals en decolleté gebruikt worden.

Combinatie

De gezichtsmassage gaat goed in combinatie met de hoofdpijnmassage. In het gezicht zitten namelijk veel drukpunten die de hoofdpijn kunnen verlichten. Gezichtsmassage kan ook gecombineerd worden met de ontspanningsmassage en cupping .

Herhaal

Voor de beste gezicht verjongende resultaten kan je  een- tot tweemaal per week een gezichtsmassage nemen.