Sport Massage

De Sport Massage

Budja Massage Zoetermeer biedt de sportmassage aan. Deze is geschikt voor mensen met een actieve en sportieve levensstijl. Zo kan een sportmassage een goede aanvulling zijn op de activiteiten. Een sportmassage kan zowel sederend (kalmerend) als activerend (stimulerend) zijn.

Soorten

Een sederende (kalmerende) sportmassage kan worden toegepast na activiteiten om spieren te helpen sneller te herstellen na een prestatie. Deze vorm van sportmassage heeft een dehydraterend effect wat betekent dat vocht versneld wordt afgevoerd.

Daarnaast kan met behulp van de sportmassage  een verhoogde spierspanning, ophopingen van afvalstoffen (de zogenaamde ‘knoopjes’ in de spieren of pezen) worden verminderd.

De activerende  (stimulerende) sportmassage kan worden toegepast vóór een activiteit waarbij het lichaam wordt voorbereid op inspanning. De doorbloeding wordt verbeterd, waardoor er zuurstof naar de spieren gaat en het lichaam zich instelt op de activiteit. Ook wordt de coördinatie  verbeterd, waardoor de kans op letsel en ongevallen verkleind wordt.

Techniek

De massagetechniek wordt bepaald door te kijken naar de sport en de wensen van de sporter. De masseur kan een beginnende blessure herkennen en de sporter eventueel doorverwijzen naar een geneeskundige.

Bij de sportmassage worden in principe alleen ‘gezonde weefsels’ gemasseerd. Behandeling van blessures wordt aan artsen en/of fysiotherapeuten overgelaten.

De sportmassage wordt nooit toegepast in de volgende gevallen:

  • In de eerste dagen of weken nadat uw spier is gescheurd.
  • Bij een ontsteking aan de huid of een wond en als u koorts heeft.
  • Als uw spieren te zwaar belast zijn.
    In deze gevallen is het beter om de sportmassage uit te stellen.

De sportmassage kan voor iedereen een geneeskrachtige werking hebben. Bijvoorbeeld als u spierpijn heeft door het maken van verkeerde bewegingen. Door een verkeerde beweging kan er bijvoorbeeld in de rug, nek of elders in het lichaam spierpijn ontstaan.

Voordelen

De sportmassage voert afvalstoffen af, stimuleert het herstel van de spieren, brengt algehele souplesse en voert bouwstoffen aan voor het herstel na een inspannende sportprestatie.

Verschillen

De sportmassage heeft een wat andere focus dan de ontspanningsmassage.  Het is een massage die vooral gericht is op het herstel van het lichaam na een sportprestatie. De ontspanningsmassage heeft bijvoorbeeld de focus op het ‘ontspannen’ van het hele lichaam.

De sportmassage kan ook ‘lokaal’ , dus bijvoorbeeld alleen de benen of armen,  worden gegeven.