Reiki Massage

Reiki Massage

Wat is Reiki Massage ? Bij Reiki massage wordt gewerkt met handoplegging. Het is een samenspel tussen de Reiki beoefenaar en de -ontvanger. De Reiki beoefenaar fungeert als intermediair om de universele levensenergie door te geven aan de ontvanger, met als doel het eigen helingsvermogen te activeren.

Oorsprong

Reiki kent zijn oorsprong in Japan. Het woord ‘Reiki’ bestaat uit 2 delen. ‘REI’ wat ‘Geest of Ziel’ betekent en ‘KI’ wat ‘Energie of Levenskracht’ betekent. De meest populaire uitleg is ‘Universele Levensenergie’.

Reiki is uitgevonden door de Japanner Mikao Usui. Het is onderdeel van zijn Usui Reiki Ryoho systeem. Oorspronkelijk is dit systeem een spirituele weg naar geluk, harmonie en verlichting.

Hoe werkt het ?

Bij een reiki behandeling wordt  door de reiki beoefenaar , die optreedt als intermediair, universele levensenergie doorgeven van  aan de ontvanger.  Deze energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen (nadi’s) en chakra’s.

Dit doorgeven van deze energie heeft een positieve invloed op de harmonie in ieder deel van het menselijk wezen.  De energie in de Reiki massage of -behandeling is overal aanwezig. Deze energie manifesteert zich op drie niveaus: fysiek, emotioneel en mentaal.

In het lichaam en geest kunnen blokkades komen door bijvoorbeeld niet verwerkte negatieve gebeurtenissen. Deze kunnen zich manifesteren als lichamelijke pijn en geestelijke/mentale problemen.

Reiki bij Budja Massage Zoetermeer

Reiki, of beter, Reiki Massage wordt als combinatie met ontspanningsmassage gegeven. Bij de eerste afspraak kun je bij de intake je wensen kenbaar maken. Budja Massage Zoetermeer kan je helpen en adviseren wat het best bij je past.

Doel

Reiki heeft als doel om blokkades in het lichaam op te heffen. Dit kunnen fysieke, emotionele, mentale en energieke blokkades zijn. Doordat je universele levensenergie ontvangt via de Reiki intermediair wordt je eigen helend vermogen gestimuleerd.