Triggerpoint

Wat zijn triggerpoints

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabijgelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Meestal voelt men het als een diepe doordringende pijn, al kan de pijn door beweging heel stekend worden. Naast pijn kunnen deze verkrampingen ook andere symptomen zoals duizeligheid, oorpijn, bijholteontsteking, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten veroorzaken. Triggerpoints kunnen ontstaan door tal van oorzaken waaronder stress, overbelasting, verwondingen, alcohol of chemische stoffen. Het moeilijke van triggerpoints is dat ze pijn afleiden. Deze verplaatsing van pijn zet iedereen op het verkeerde been. Hierdoor worden er vaak verkeerde diagnoses gesteld. Pijn is een teken dat er iets fout zit en dat het lichaam aandacht nodig heeft.

Triggerpoint massage

De techniek van de triggerpointmassage is gebaseerd op jarenlang onderzoek in Amerika. Deze massage is geen medische behandeling, maar een massagetechniek die tot doel heeft specifieke pijn te verlichten. De triggerpointmassage zorgt al in enkele minuten voor verlichting.

Door het uitoefenen van druk op verkrampte plekjes in de spieren kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren. Door tijdens de massage gebruik te maken van rekkingen van aangespannen spieren, wordt pijn verlicht en klachten aangepakt. Hierna voelen alle spieren ontspannen en los aan. Deze technieken zijn een goede aanvulling op een stevige massage.
Deze massage wordt na de behandeling vaak als zeer ontspannend en verlichtend ervaren.

Tarieven:

30 min. € 27,50
60 min. € 45,-
90 min. € 67,50
120 min. € 90,-
Wilt u een massage op locatie (in Zoetermeer) dan wordt er € 10,- extra in rekening gebracht.

Voordeel Rittenkaart

60 min  5   behandelingen €205,-
60 min  10 behandelingen € 405,-