Hoofdpijn Massage

Hoofdpijn

Hoofdpijn ! Wie heeft geen last van ? Hoofdpijn komt o.a. door te gespannen spieren in de nek, schouders en het hoofd zelf. Ook gespannen spieren in het gezicht dragen bij aan hoofdpijn.

Andere oorzaken van hoofdpijn zijn: spanningen (emotioneel) en spanningen als gevolg van stress.

Verschillende soorten

Spanningshoofdpijn: Dit is een van de meest voorkomende hoofdpijnen. Deze hoofdpijn heeft de neiging langzaam op te komen. Over het algemeen veroorzaakt deze hoofdpijn pijn in het voorhoofd, achterhoofd en/of aan beide zijkanten van het hoofd. Oorzaken kunnen zijn: stress, spierspanningen in je hoofd, hoofdhuid en nek.

Burn-out hoofdpijn: deze hoofdpijn komt voort uit spanningen. Het voelt aan als een zeurende pijn.  Kloppende pijn in je hoofd, gevoel van misselijkheid zijn symptomen van deze hoofdpijn.

Migraine: Volgens deskundigen is dit een van de ergste hoofdpijnen. Deze hoofdpijn kenmerkt zich door een bonzende kloppende pijn aan een kant van je hoofd. Je kan gevoelig worden voor (sterk) licht, geluid en geur. Misselijkheid is ook één van de symptomen.

Hoe ?

Hoofdpijnmassage is één van de methoden om deze problemen effectief tegen te gaan. De anti- hoofdpijnmassage richt zich op het brengen van ontspanning en verlichting van de klachten. De methode richt zich op door spieren in de schouders en nek los te maken, maar ook door het hoofd en gezicht te masseren en door gebruik te maken van bepaalde drukpunten.

Het verwijderen van triggerpoints en het strekken van gespannen spieren draagt bij aan de verlichting en en zelfs verdwijnen van de hoofdpijn.

Door de bloedsomloop te stimuleren komt er meer zuurstof. Dit verwijdert de opeenhoping van gif/afvalstoffen.

Op deze manier ervaar je al snel ontspanning. Dit zorgt ervoor dat de pijn niet langer jouw levenslust en functioneren belemmert.

Herhaal

Om daadwerkelijk de hoofdpijn te verminderen of zelfs te laten verdwijnen is het van belang om regelmatig een hoofdpijnmassage te nemen. Hoofdpijn gaat niet – en blijft niet weg – na één anti- hoofdpijnmassage.

Combinatie

Om blijvend van je hoofdpijn af te komen is een combinatie van NEK RUG SCHOUDER massage en HOOFDPIJN massage aan te bevelen.