Nek Schouder Rug Massage

Nek Schouder Rug Massage

Heb je dat regelmatig ? Pijn in de nek schouders en/of rug ? Nadat je thuiskomt van je werk ? Dit zijn veel voorkomende klachten ! Oorzaken zijn: te lang en te veel zittend werk doen of in een verkeerde werkhouding zitten of het doen van fysiek zwaar werk.

De illustratie hieronder geeft goed aan hoe een verkeerde werkhouding tot problemen kan leiden. Door voorover te zitten komen de schouders naar voren en ook wat omhoog. Dit veroorzaakt pijn in de schouders en nek, en wellicht hoofdpijn.

Als je achterover ‘hangt’ in je stoel komt de bovenkant van je rug bol te staan. Logisch gevolg is dat je daar dan pijn gaat krijgen. En die pijn kan naar de schouders en nek gaan.

Maar ook verkeerd postuur (lichaamshouding) is een van de meest bekende oorzaken. Zoals met de schouders naar voren lopen en de boven rug bol.

De massage

Deze massage is geschikt voor mensen die last hebben van spanningen in de nek/nekpijn,  rugklachten, schouderklachten of last van de armen. De rug-, nek- en schoudermassage zorgt dan voor ontspanning van deze spieren. Door middel van deze massage wordt de doorbloeding van de spieren geactiveerd.

Door de spieren te masseren komen ze losser, verbetert de doorbloeding en worden afvalstoffen afgevoerd.

Deze massage is voor het verlichten van de pijn. Als deze pijn door een verkeerde houding wordt veroorzaakt dan zult u ook uw houding aan moeten passen.  Nek schouder rug massage verbetert op zich niet een foute werkhouding of lichaamshouding, maar het draagt wel bij  om een betere werkhouding/lichaamshouding aan te nemen.

Combinatie

Ook hoofdpijnklachten die vaak het gevolg zijn van het aanspannen van de spieren in de schouders en nek, kunnen met deze massage verholpen worden. Daarom is een combinatie met hoofdpijnmassage aan te bevelen.