Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

In korte tijd gebeurt er veel in het lichaam. Hormonen veranderen, banden worden losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en het lichaam voor te bereiden op de bevalling. Deze veranderingen zorgen ervoor dat je sneller moe bent. Ook kun je last krijgen van lichamelijke klachten zoals pijn in de nek en rug, bekkenklachten, vocht vasthouden en slecht slapen, krampen in de benen en kuiten.

Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.

Wat gebeurt er ?

Als zwangere krijgen je spieren en gewrichten ook meer te verduren dan normaal.

De massage besteedt aandacht aan de lichaamsdelen waar jij het meest behoefte aan hebt; je rug, het bekken, je benen en kuiten en/of je schouders krijgen dan meer aandacht. Daarnaast is het heel bijzonder om je buik mee te laten masseren.  De moeder en het kind reageren er vaak goed en ontspannen op. Het is voor de moeder heel bijzonder om te voelen hoe je kindje reageert op de aanraking. Het mag en hoeft niet.

De massage helpt je te ontspannen en rustig te worden zodat je de ongemakken van een zwangerschap beter aankunt. Ook als je geen klachten hebt is het fijn om een massage te ondergaan, je kunt zo vaak als je wilt een massage nemen tot aan je uitgerekende datum. Zolang jij je er prettig en ontspannen bij voelt, is dat geen probleem.

Verschil

De zwangerschapsmassage is een ontspanningsmassage maar is anders dan de ontspanningsmassage elders op de website.