Hot Stone Massage

Hot Stone Massage

Bij een hot stone massage wordt gebruik gemaakt van warme gladde stenen. De stenen worden op diverse punten op het lichaam gelegd. Deze punten zijn op de rug maar ook op de borst, buik en schouders. Hot stone is in Europa nog relatief nieuw, maar in de Aziatische regio wordt het al eeuwenlang gebruikt.

Door de warmte en de druk van de stenen heeft hot stone massage een diepe werking.

Hoe

Gladde platte stenen worden verwarmd in een warm waterbad. Daarna worden de stenen op aandachtsgebieden van het lichaam gelegd. De warmte van de stenen geeft een aangenaam en ontspannend gevoel. Vervolgens worden de stenen verwijderd en word je gemasseerd.

De stenen zijn gladde basalt stenen.  Basalt is vulkanisch en kan goed warmte vasthouden. Ze zijn er in diverse formaten zodat er een steen is voor alle behandelplekken. De stenen zijn niet zwaar en geven een aangename druk.

Doel

De hot stone massage heeft als doel het lymfesysteem te stimuleren en te activeren. Hierdoor kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Ook kunnen voedingsstoffen beter worden opgenomen.

Doordat de warmte van de stenen diep doordringt in je spieren kun je je  ontspannen, krijg je diepe relaxatie en een energie boost.

Combinatie

Neem je wel eens een ontspanningsmassage ? Dan kun je deze ook afwisselen met een hot stone massage.